Menu
Your Cart

За нас

Нашата компанија е основана во 1974 год. под името ‘Словенијаспорт’. Во тој период е водечка компанија за спортска опрема во Југославија и третиот најголем дистрибутер на брендот “Adidas” во Европа. “Словенијаспорт” е увозник и за брендовите “Elan”, “Rossingol” и уште 24 други светски познати брендови за спортска опрема. По распадот на Југославија во 1992 год, компанијата беше официјано преименувана во “Мегаспорт” и од тогаш сме дистрибутери на следниве брендови: “Reebok”, “Tibhar”, “Spalding”,”Elan”,”Grisport”,”Brugi” ,”Killtec”, “Icepeak”,”Alpina”, “Trespass”, и генерални застапници за “Nike”, “Adidas”, “O Neill”, “Babolat”, и “Wilson”. Во моментов имаме 20 продажни места низ поголемите градови ширум Македонија. “Мегаспорт” е динамична компанија која нуди опрема за сите спортови: фудбал, кошарка, ракомет, одбојка,пливање, планинарска опрема и опрема за фитнес. За нас е успех да останеме водечка компанија за спортска опрема на нашиот пазар. Дел од нашите потрошувачи се: Банките за нивните спортски организации, T-mobile, голем дел на основните и средни училишта ширум земјава, Факултет за спортски науки, разни спортски организации, специјалните сили, Армијата и многу други.